Bevezetés a programozásba 1

Géptermi ZH

dec. 19., péntek.
Délelőtti turnus, 9-12: 4, 7, 6, 8, 9(DB)
Délutáni turnus, 13-16: 1, 2, 3, 5
vendéghallgatók bármely turnusban jöhetnek

PotZH

januar 22. Csutortok. 9-10 papiros potZH, 10-14 geptermi potZH a 220, 219, es 222 termekben
A geptermi potZH beosztasa a helyszinen, a masodik emeleti folyoson lesz.

Fontos linkek

PlanG futtatás, leírás, letöltés

Feladatgyűjtemény

Évfolyam eredményei

Plang Házifeladat gépi ellenőrzésének állapota , illetve az annak teljesítéséhez szükséges input-output adatok megtekinthetőek
C++ Házifeladat gépi ellenőrzésének állapota , azonos input-output párokkal (kivéve a logikai eredményeket, ahol 0 és 1 van hamis és igaz helyett)

Gyakorlatok, segédek

FAQ

Órai anyagok

1. Előadás (bevezető, kifejezések)
2. Előadás (elágazás, ciklus, specifikáció)
3. Előadás (tételek)
4. Előadás (sorozatok, fájlok)
5. Előadás (tömbök, számábrázolás)
PLanG - C++ átírás táblázatok
6. Előadás (C++ bevezető)
7. Előadás (függvények 1.)
8. Előadás (függvények 2.)
9. Előadás (struct 1.)
10. Előadás (struct 2.)
11. Előadás (esettanulmány)
12. Előadás (8 királynő)Tudnivalók

Számonkérések

 • Pluszmínusz: Minden gyakorlaton egy kérdésre kell válaszolni abból az anyagból, ami az azt megelőző hétig előadáson elhangozhatott. A jó válasz +1-et, a rossz válasz -1-et ér, és az év végére minimum nullára ki kell jönni. Ha valakinek nincs meg a legalább nulla, javítópluszmínuszt kell írnia, amin kap annyi kérdést, ahány pluszmínusz a félév során volt, és összeadjuk az eredményeket, tehát legalább annyi pluszban kell teljesítenie, amekkora mínuszt halmozott fel a félévben. Ez a javítási lehetőség még a géptermi ZH előtt lesz.
  A pluszmínusz feltétel elbukása esetén a papíros ZH eredményétől függetlenül nem kap az illető gyakorlati jegyet. A kétféle számonkérés között nincs konverzió, tehát nem lehet a gyakjegyből alkudni sem.
 • Papíros ZH: A félév közepe felé, időben körülbelül a Plang és a C++ témák között egy papíros ZH-t fogunk írni. (Ez 2014-ben nov. 6.) Ennek a témája az addig tanult anyagot teljesen átfogja.
 • Géptermi ZH: A félév végén, tipikusan a szorgalmi időszak utolsó napjaiban, vagy a vizsgaidőszak első, esetleg második hetében lesz a géptermi ZH. Itt viszonylag rövid idő alatt (három-négy óra) működő C++ programokat kell tudni írni.
 • PótZH: A géptermi ZH után tartunk egy pótZH-t, amin vagy a papíros, vagy a géptermi ZH eredményén lehet javítani. Mérnökinfós hallgatóknak választaniuk kell, hogy melyiket javítják, bionikások mindkét számonkérést pótolhatják.
 • A gyakjegy alakulásának részleteit a nyilvános eredménytáblázat képletei mutatják.
 • Házi feladatok leadásának rendje:

  A házi feladatokat fel kell tölteni a

  /home/flugi/proghazi/[turdus azonosítód]/[hanyadik héten volt feladva a házi, két számjegyben]

  könyvtárba, úgy, hogy a feladat sorszáma a fájl neve.
  (például Tar Ákos így töltené fel az első héten kapott feladatot, amelyik a második szakasz hármas számú feladatának b) része a feladatgyűjteményben: /home/flugi/proghazi/tarak/01/2.3b.plang)

  A progházi könyvtárak létrehozásához putty (linuxon ssh) programmal be kell lépni a turdus-ra, és kiadni a következő parancsot:
  /home/flugi/proghazi/bevprog_proghazi_init [csoportod száma]